Do not pray for easy lives.
Pray to be stronger men.

Tisdagen är halvt över och skolan har slutat... Fast jag ska till dansen om en timme så helt över är det inte. Jag och Filippa sitter och gör läxor hemma hos mig för det är så mycket av ett liv vi har.

Vi har prov i ekonomi imorgon och jag känner verkligen att det inte är min starka sida men jag hoppas att jag presterar lika bra som jag gjort hittills under terminen. Denna vecka ska det skrivas tre uppsatser, göras två prov och läsas ut två böcker. Varför? Varför finns skolan?!
I den takten jag jobbar kommer jag knappt ha hunnit äta klart min middag innan dagen är slut.

Filippa sitter just nu och skriver en melodi på pianot vilket hon påstår inte är hennes starka sida men jag tycker hon är jätteduktig. Vi har skapaprojekt på musiken och då ska man skapa något musikaliskt på instrument eller bara med sång.

Solen är äntligen framme på riktigt! Det är blå himmel och jag tror jag kan hänga tillbaka min Moncler jacka nu och ta fram något tunnare.


"HOW DID IT GET SO LATE SO SOON?"
- Dr Seuss

 

Kl.11.40 satt jag idag på Base och var 35 minuter för tidig till pardansen, jag som aldrig brukar vara på något sätt i tid. Jag är då, enligt mig, världens största tidsoptimist(i de flesta fall). Just därför visste jag inte riktigt vad jag skulle göra när jkag väntade bland 50 andra skrikande barn i femårs-åldern. Som tur var kom min pardanspartner också tidigt och räddade mig ur min akutsituation innan jag hunnit kolla instagram för många gånger än nödvändigt...
 
Igår sov jag över hos Hannah med mina danskompisar Emilia och Ida(Ida åkte däremot hem till la familia). Vi hade en mysig tjejkväll med, vad Hannah kallar, "dipptalk" och en nostalgitripp som bestod av dans till 90-talsmusik. Ingenting är väl bättre än A-teens och Shayne Ward...
Kvällen slutade med film, ljus, varm choklad och en Marcus...
På morgonen väcktes jag av alarmklockan som endast påminde mig om att jag ligger efter i skolan efter alla intagnings prov, konserter och sjuka dagar. Annars har dagen varit bra. Efter pardansen gick jag och pappa och shoppade skor till balen och kläder...och nagellack. Innan vi gick var jag bara tvungen att äta glass. Jag behöver lite hopp om sommaren nu när det är 7 dagar kvar till april och det ligger fortfarande snö på marken. 
 
Vill avsluta med att säga grattis i efterskott till min kusin Simon som familjen har firat ikväll på min mosters café.
Du är bäst!
 

Det är helt tyst i lägenheten för tillfället, så tyst att det inte skulle förvåna mig om grisen från "Saw" skulle hoppa fram bakom en dörr och ta mig till en äcklig håla. Jag lyckas i alla fall hålla de tankarna borta genom att kolla på gamla Disneyfilmer som lyser upp dagen när man är sjuk. Vet inte riktigt vad jag ska tycka och känna när jag kan inprincip alla repliker och alla sånger...
Men har man vuxit upp med alla Disneyklassiker så hör det väl till att man fullständigt älskar dem.
Just nu känns det bara skönt att få stanna hemma från skolan och vila upp sig. Men ikväll måste jag iväg till dansskolan eftersom vi repar inför en föreställning på Oscarsteatern som ska vara i april. Snart alltså... Och det blir extra rep imorgon också. Aja snart är det påsk, då blir det godis, presenter, pengar och bäst av allt sovmorgon!

Lägger upp en bild från gårdagens konsert också. Den finns också på min instagram: clariceamanda

Kom nyss hem från stipendiekonserten. Äntligen är stipendiet hemma!

Tjejerna och jag sitter på sushibar och äter innan konserten. Medan alla andra äter stora tallrikar med sushi sitter jag med en fruktyoghurt. Elsa beskriver wasabi som trés bien!
Någonting som är bra med denna värld är att vi delar med oss av våra kulturer. Aina(min klasskompis) må vara i Japan denna dag och äta sushi men varför inte bara gå runt hörnet till närmaste sushibar på Bergsgatan...

Idag vaknade man av hostningar från mamma, nysningar och snorig näsa från mig själv och när man väl kom upp ur sängen låg lillebrorsan i soffan inlindad i en filt med frukosten i knät. Jag satte mig sedan framför datorn med filt och müsli och kollade på senaste avsnittet av Pretty Little Liars.

Även om man är sjuk idag blir det inte speciellt mycket vila för min del. Andra sökningen till att få sjunga Benny Andersson var idag kl.13 och trots min jobbiga näsa gick det ändå ganska bra. Nu är jag på väg hem för att fixa kläder och hår inför stipendiekonserten som är ikväll. Om jag har tur tar jag mig igenom hela dagen utan att vara fullständigt invalid imorgon.

Gud jag har en extremt bra dag idag! Vi fick tillbaka vårt historieprov vilket jag fick ett A på. Dagen fortsatte med ett mail från Lilla Akademien där de meddelade att jag fick maxpoäng på mitt intagningsprov... Jag hoppas verkligen att dagen ska fortsätta så här.

Nu ska jag upp och repa på ett solo med min körledare, därefter körlektion och sedan två danslektioner. Ska bli skönt att sova när jag väl kommer hem. Snart är det påsklov och då ska det sovas ordentligt!

Så det här mitt första inlägg på denna blogg. Jag kan väl börja med att säga att jag går i nian på Adolf Fredriks Musikklasser. Igår sökte jag och 25 utvalda elever på min skola till att få sjunga "The winner takes it all" med Benny Andersson i ett tvprogram. Från första sökningen ska 6 st gå vidare och jag och min kompis Eleonora gick vidare!

Imorgon ska vi sjunga igen men då kommer det vara ett filmteam som kommer lyssna och sedan välja en person som ska få sjunga med Benny.
NERVÖÖÖST!!!